لامپ LED، نسل جدیدی از لامپ ها
روشنایی یکی از نیازهای مهم بشر از گذشته تا به امروز است و از این رو، در طی سال های طولانی، دانشمندان و محققان درصدد به وجود آوردن فناوری هایی هستند تا بتوانند با ایجاد نور باکیفیت و لامپ هایی بادوام، مصرف انرژی را به حداقل برسانند. البته ناگفته نماند که تولید نوری مشابه به نور خورشید برای دانشمندان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است زیرا بهترین نور برای چشم انسان نور خورشید است که به چشم آسیبی وارد نکرده و موجب خستگی چشم نیز نمی شود.
از تکنولوژی های به روز و مورد استفاده، می توان به لامپ های ال ای دی اشاره کرد. این نوع لامپ ها از دیود نورافشان برای روشنایی بهره می برند که این دیود زیر مجموعه نیمه هادی ها قرار می گیرد.
در گذشته LED ها تنها در تجهیزات الکتریکی و برای نمایش وضعیت لوازم الکتریکی مورد استفاده قرار می گرفتند زیرا دارای رنگ های محدود و غیر قابل استفاده ای برای روشنایی عمومی بودند، اما امروزه با تغییرات فیزیکی، می توان آن ها را در انواع رنگ ها نیز مورد استفاده قرار داد. در حال حاضر، این لامپ ها به رنگ های سفید گرم، سفید یخی و سفید طبیعی نیز تولید می شوند که برای روشنایی انتخاب بسیار مناسبی هستند زیرا علاوه بر اینکه بازده نوری بالایی دارند، بادوام و باکیفیت نیز هستند.

مزایای لامپ های ال ای دی (LED)
از مهترین و کاربردی ترین مزایای این لامپ می توان به قابلیت تغذیه با جریان DC اشاره کرد که این قابلیت، امکان استفاده از منابع انرژی خورشیدی یا باتری را نیز جهت تأمین انرژی فراهم می کند. همچنین لامپ های LED، امکان کاهش میزان روشنایی با استفاده از تکنولوژی PWM را نیز به کاربر می دهند که در واقع موجب می شود میزان ولتاژ ورودی به لامپ کنترل شده و در نتیجه میزان روشنایی نیز قابل تنظیم شود.
این لامپ ها بر خلاف لامپ های متال هالید، به محض وصل شدن به ولتاژ، روشن شده و زمانی صرف نمی شود تا به حداکثر روشنایی خود برسند و به محض اتصال، حداکثر میزان نوری که در توان دارند را از خود ساطع می کنند.
از دیگر مزیت های این نوع لامپ، می توان به تولید گرمای بسیار کم آن اشاره کرد که علاوه بر اینکه از بالا رفتن دمای محیط جلوگیری می کند، پس از قطع و وصل شدن برق نیز، مجدداً به سرعت روشن شده و بر خلاف لامپ های متال هالید، زمانی را برای سرد شدن صرف نمی کنند تا به حداکثر میزان روشنایی خود برسند.
این لامپ ها در مقابل مصرف بسیار پایین، بازده نوری حدود ۷۰ تا ۱۲۰ لومن در هر وات دارند که بیشترین بازده نوری در مقایسه با لامپ های رشته ای، کم مصرف، فلورسنت و متال هالید محسوب می شود. همچنین این نوع لامپ برخلاف لامپ های متال هالید و رشته ای، عاری از هر گونه مواد مضر و گازهای خطرناک بوده و برای محیط زیست و انسان نیز خطری ایجاد نمی کند. علاوه بر این، این نوع لامپ فاقد نورهای خطرناک همچون فرابنفش و فروسرخ نیز می باشد.
علاوه بر تمامی مزیت های بالا، این نوع لامپ دارای طول عمر بالای ۵۰ تا ۶۰ هزار ساعتی است که مهمترین معیار برای انتخاب یک لامپ مصرفی محسوب می شود.
دیدگاهتان را بنویسید